Sopp suppe med kantareller

Categories Blogg

Jeg ser sopp i skogen, jeg ser mange er ute på kantarell jakt, dette betyr…. SOPP SESONGEN!

Ååååå jeg elsker sopp og kan spise det dagen lang, kan spise sopp til nesten alt 🙂

Siden jeg har en hel pose full av kantareller er det veldig deilig å bare lage en suppe full av kantareller. Kantareller synes jeg koster litt mye i butikken så det er helt utrolig perfekt at man kan bare gå ut å plukke sopp. Dette betyr også billigere middag for meg <3 Ja… det er en fordel hvis man bor ved skogen.

(Pose full av kantareller)

Denne gangen prøver å jeg lage sopp suppe, for første gang.. leser etter en del oppskrifter men må til slutt bare lage mitt egen oppskrift fordi jeg er veldig kresen.

Til å være første gangen jeg lager «sopp suppe» er jeg veldig fornøyd. Hvis noen har noe tips å adde til er det bare å kommentere så prøver jeg det gjerne ut neste gang jeg lager sopp suppe igjen. Sopp suppen er delvis inspirert av Meny sin soppe suppe oppskrift med noen endringer.

Ingredienser

Suppe:

  • 800-900g kantareller
  • 150g Champignon
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør
  • 5 dl kyllingkraft evt kyllingfond, utblandet
  • 3 dl kremfløte
  • 1-2ss crème fraîche

Topping:

Til topping bruker jeg hakket Persille og stekte kantareller som jeg har ekstra fra turen 🙂 Men Bacon funker også hvis du liker det. Også smake til med salt og pepper, eller andre krydder du synes passer til suppen.

Fremgangsmåte:

  1. Rens Kantarellen i rennende kald vann og del i grove biter. Fres Kantarellen og Champignon i smør sammen med løken til soppene er gyllen. (Jeg bruker stekepanne først til å steke med, så heller alt over til en kjele etterpå)
  2. Tilsett kraft og fløte. La koke i 10 minutter.
  3. Etter det heller jeg alt over i en kjele og tilsetter crème fraîche, så bruker jeg en stavmikser for å få alt mikset godt sammen og mer suppe konsistens. (Eller mer fordi jeg ikke liker løk biter og må mose det godt for at jeg skal klare å spise løk.. men det funker)

Om du ønsker topping til suppen, kan du steke bacon eller kantarell. For å gi kantarellen mer smak bruker jeg salt og pepper under stekingen, så slipper jeg å bruke det i suppen. Jeg hakker persille topper suppen med det 🙂

Stekte kantareller til topping <3

Jeg liker fersk persille, jeg føler det gir mer smak. Så ja, tar 3-4 stilker og hakker de til topping <3

Resultat 🙂 Bildet er ikke helt super bra, men det er smaken som teller.

 

Personlig synes jeg selve suppen ikke smaker så mye siden jeg ikke har brukt salt og pepper, men det hjalp mye å bruke topping.

Bon appétit!

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *